Barion Pixel

A thermalion® története

A thermalion®  története

A fejlesztés története

Gyógyszerészi kutatócsoportunk a hazai gyógyvízkincs kiemelt értékét és fontosságát felismerve elhatározta, hogy jelentős kutatásokat kívánunk végezni a gyógyvízkoncentrálás és az abból történő termékfejlesztés területén. Termékünk megjelenése előtt ugyanis csak olyan készítmények voltak elérhetők, amelyek csupán a készítmények formulálásához szükséges, elhanyagolható mennyiségű gyógyvizet tartalmaztak, azt is koncentrálás nélkül, jelentéktelen mennyiségű iontartalommal.

Kutatási projektünk során kifejlesztett termékünk az első olyan készítmény a világon, amely koncentrátum formájában tartalmazza az évszázadok óta elismert és népszerű, gyógyító hatású termálvizet, garantálva ezzel a pozitív élettani hatásokért felelős ionok rendkívül nagy mennyiségét krémünkben.

A termékünk alapanyagaként felhasznált termálvíz gyógyvíz minősítéssel rendelkezik, azt a vonatkozó minősítési vizsgálatok során kifejezetten mozgásszervi betegségek kezelésére találták kiemelten alkalmasnak.

A thermalion DOLO olyan gyógyvízkoncentrátumot tartalmazó, világviszonylatban is egyedülálló magyar termék, amelyet hosszas gyógyszerészi fejlesztést követően, nagy szakmai gondossággal fejlesztettünk ki a célcsoport elvárásainak és visszajelzéseinek folyamatos figyelembevétele mellett.

Elsődleges célunk az önmagában is jelentős gyógyhatással rendelkező hazai gyógyvizek dobozos termékké alakítása volt úgy, hogy közben jelentős szakmai kutatásainkkal a termék hatásának erősítésén dolgoztunk. A termék hatóanyagaként szolgáló egyedülálló gyógyvízkoncentrátumot gyógyszerész kutatócsoportunk, a hatóanyag speciális vivőanyagaként szolgáló készítményalapot pedig a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai Intézetének elismert szaktekintélyekből álló kutatócsoportja fejlesztette ki.

Fejlesztési munkánk során kiemelt figyelmet kapott a felhasználói igények legmagasabb szintű kielégítése, így önkéntes tesztelőink kérdőíves visszajelzéseit kiértékelve véleményeiket, igényeiket beépítettük a termékfejlesztésünk folyamatába. Ennek köszönhetően végeredményben egy olyan termék születhetett, amely innovatív, kiválóan illeszkedik a felhasználói igényekhez és várható népszerűségét már a piacra bocsátása előtt bizonyította.

Termékünk Magyarország egyik legjelentősebb nemzeti kincsére, a méltán híres gyógyvizekre építkezik, abból modern, innovatív eljárással és formulálással készülő, igen jelentős szakmai fejlesztés eredményeként létrejövő gyógyvizes terápiát kínál.

A kiindulási gyógyvíz bemutatása

A thermalion DOLO alapja egy a méltán híres magyar gyógyvizek közül is kiemelkedő, rendkívül gazdag ionösszetételű gyógyvíz minősítéssel rendelkező termálvíz.

A tökéletes gyógyvíz kiválasztása érdekében a termékünk kifejlesztését megelőzően részletes vízelemzéseket végeztünk, amelyek során meghatározásra kerültek az egyes hazai gyógyvizekben jelenlévő, a mozgásszervi betegségek kezelésének szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró ionok. Választásunk a Magyar Balneológiai Egyesület elnökének szakmai segítségével egy olyan gyógyvízre esett, amely a mozgásszervi betegségek kezelésében jótékony hatással rendelkező ionok mindegyikéből kiemelkedő mennyiséget tartalmaz, és a vonatkozó vizsgálatok igazolják a hatékonyságát. Magas koncentrálási arányunknak köszönhetően ezeket az ionokat sokszoros mennyiségben dúsítjuk, és az így létrejövő „esszenciát” alkalmazzuk a thermalion DOLO hatóanyagaként.

Ez a több ezer éves gyógyvíz már számtalan ember gyógyulásában játszott szerepet, melynek köszönhetően széles körben elismert és nagy becsben tartott terápiaként tekintenek rá, hatása hazánkban, sőt a világon is egyedülálló. Csodálatos gyógyhatását a magas jód, bróm, magnézium, kalcium és szulfid tartalmának köszönheti.

Kúraszerű alkalmazásánakpozitív hatásai

Használatát minden esetben kúraszerűen javasoljuk – legalább 3 hónapos időtartamban – ugyanis a fájdalmat kiváltó okok kezelése és megszűntetése a célunk. Az izmok, porcok, ízületek regenerációja hosszadalmas folyamat, ehhez pedig türelemre van szükség. A reumás betegségek kezelése nagyon nehéz, sokszor hónapokig elhúzódhat mire sikerül az azt kiváltó okokat hatékonyan kezelni. Jól ismert, hogy számos hazai gyógyvíz évszázadok óta jelentős eredményekkel rendelkezik a reumás eredetű problémák kezelésében. Erre alapozták fejlesztőink a thermalion hatását is, amely ilyen gyógyvizet tartalmaz, ráadásul gyógyszerészeink munkájának köszönhetően koncentrált formában!

A thermalion DOLO létrehozásával olyan tubusba zárt gyógyvizes terápiát valósítottak meg kutatóink, amely a gyógyvíz jótékony hatásait halmozottan képes érvényesíteni. Kúraszerű alkalmazásával csillapíthatja a reumatológiai fájdalmakat, támogatja a hatékony izomműködést, elősegíti a porcok és ízületek védelmét, illetve támogatja azok újjáépítését is. A benne lévő jótékony hatású ionok a speciális formulánknak köszönhetően egészen az ízületekig vándorolnak, hogy ott érvényesítsék hatásukat és épüljenek be. A maximális hatékonyság érdekében alkalmazását a gyógyvizes terápiák kiegészítéseként ajánljuk.